REGULAMIN KONKURSU
§ 1
POSTANOWIENIA OGÓLNE
1. Konkurs jest organizowany pod nazwą „Małe głowy- wielkie pomysły II. Ułatwiamy pracę w kuchni.”
2. Organizatorem Konkursu jest Samorząd Szkolny
3. Konkurs zostanie przeprowadzony wyłącznie w PSP Karłowce im. ks. J. Dzierżona w dniach od 11.01.2016 do 19.02.2016 r.- dzień dostarczenia prac.
4. Konkurs składa się z dwóch etapów:
a) I etap wewnątrzklasowy: 22.02-24.02.2016 r. – dzień wyłonienia zwycięzców klasowych
b) II etap ogólnoszkolny na szczeblach klas 1-3 i 4-6: 24.02- 26.02.2016 r. – dzień ogłoszenia zwycięzców i wręczenia dyplomów.
§ 2
WARUNKI I ZASADY UCZESTNICTWA W KONKURSIE
1. Uczestnikiem Konkursu może być każdy uczeń klas 1-6, który:
a) wykona pracę techniczną mającą na celu stworzenie wynalazku, urządzenia, przyrządu dotąd niewynalezionego lub unowocześnienie przyrządu już odkrytego, który ułatwiałby pracę w kuchni.
b) materiały, z których wykonane będzie urządzenie mają być powszechnie dostępne i bezpieczne dla dzieci- tektura, pudełka, sznurki, nici, kleje, farby, itp.
c) praca ma być wykonana samodzielnie, bez użycia materiałów gotowych (gotowe części, kupione elementy)
2. Warunkiem uczestnictwa w Konkursie jest łączne spełnienie następujących warunków:
a) osoba biorąca udział w Konkursie musi posiadać status Uczestnika zgodnie z § 2 pkt 1.
§ 3
NAGRODY
Nagrodą w Konkursie jest:
MIEJSCA 1
Otrzymanie dyplomu z wyróżnieniem z innowacyjny pomysł. Ocena celująca z zajęć technicznych i dodatkowe punkty za zachowanie. Nagrody niespodzianki.
ZWYCIĘSCY KLASOWI
Oceny bardzo dobre z zajęć technicznych, otrzymanie dyplomu i punktów za udział w konkursie. Nagrody niespodzianki.
POZOSTALI UCZESTNICY
Punkty z zachowania za udział w konkursie i dyplomy.
WSZYSTKIE PRACE BĘDZIE MOŻNA PODZIWIAĆ NA WYSTAWIE NA KORYTARZU SZKOLNYM.